JooMix.org

logo


Pattanásos a bőröm!

                                  A pattanásos (acnes) bőr kezelését természetes módszerrel  is végezhetjük.

 

Sok olyan embertársunk van, aki a pubertáskor múltával is kénytelen a   pattanásaival viaskodni.

Jó hír számukra, hogy a tradicionális kínai orvoslás és a natúrmedicina a tisztátlan bőrt eredményező bajokat is képes szelíd gyógymódokkal kezelni!

 

Miért alakul ki a pattanás?

 

A faggyúmirigy és egy szőrszál  egy egységet alkot, melyet folliculusnak nevezünk. A pubertás korban a bőrsejtek, melyek a folliculust bélelik elkezdenek gyorsabban leválni.

 

Amikor a sejtek keverednek a fokozottan termelt faggyúval ez eltömítheti a folliculus nyílását. Mindeközben a faggyúmirigyek tovább termelik a faggyút és feltöltik a folliculust faggyúval.

 

Ezen kívül az egészséges bőrön is megtalálható baktérium - a P.acnes elkezd gyorsan szaporodni az eltömődött szőrtüszőben. Ezek a baktériumok irritáló anyagokat termelnek, melyek gyulladást okozhatnak.

 

 

                            

 

 

Néha a folliculusok fala megreped és így a gyulladás átterjed a környező szövetekre.

 

 

Tünetek


A leggyakoribb bőrbetegség, amelyre a bőrfelszínbõl kiemelkedõ, sárgás színű, gyulladt környezetben elhelyezkedő elváltozások jellemzők.

 

Tipikusan az arcon és a törzsön fordul elő. Mindmáig a betegségért felelős egyértelmű okot nem találtak, azonban a férfihormonok (androgének) bizonyára szerepet játszanak kialakulásában. Ezt alátámasztja az is, hogy általában a pubertáskorban lép fel, bár idősebb korban is kialakulhat.

 

A férfiak gyakrabban betegednek meg, mint a nők.

 

Nőkben a bőr fokozott zsírosodása, a faggyúmirigyek fokozott működése a férfihormonok fokozott termelésére hívhatja fel a figyelmet, ilyenkor részletes kivizsgálás jön szóba.

 

Nem véletlen , hogy a pattanások leginkább a törzsön és az arcon alakulnak ki, ugyanis ezeken a helyeken fokozottabb a faggyúmirigyek működése, a mirigyek kivezetőcsöve eltömeszelõdhet, ezáltal a váladék a mirigyben pang, felülfertõzõdik, ezen kívül a faggyú a szövetek közé jutva a bőrt károsíthatja.

 

A bőr lehet fokozottan érzékeny, viszketés, fájdalom is elõfordulhat. Súlyos esetben gennyes gyulladás alakul ki.

 


Kezelési lehetőségekNagyon fontos, hogy a pattanásokat nem szabad nyomkodni. Nem steril körülmények között ilyenkor a pattanások elfertõzõdésének kockázata a sokszorosára nő. Az arcon elhelyezkedõ pattanások nyomkodása ezen kívül még súlyosabb betegséget is okozhat, akár agyhártyagyulladás is felléphet.

 

A nyomkodással ugyanis, a fertőzött faggyú a nyirokerekbe kerülhet, onnan pedig a fertőzés könnyen továbbterjedhet.

 

Az előbbi kockázatokon kívül nyomkodás esetén a bőr hegesedhet és maradványtünetekkel gyógyul. Kezelés hatására a teljes gyógyulás maximum kb. 2 hónapot vesz igénybe.

 

A pattanások eltávolítására használatos speciális eszközzel azok kinyomhatók. A hegesedéssel járó esetben lézerrel végzett kozmetikai sebészeti beavatkozások igen jó eredménnyel járhatnak.

 

Ha a bőr tisztátlansága és a pattanások nem múlnak el a pubertással, a nyugati orvoslás általában csak gyógyszeres kezelést tud kínálni. Ezzel ellentétben a kínai orvosok és a natúrmedicina képviselői óvatosabbak. Szerintük a gyulladt, piros duzzanatok képében jelentkező   bőrelváltozás kialakulásában számottevő szerepe van a tüdő és a vastagbél működésének.

Kapcsolódó termék: Holt-tengeri iszap

 

Térkép a testünkön - a kinai medicina szerint

 

Az, hogy az aknék hol jelennek meg testünkön, sokat elárul arról, hogy a csi - azaz az életenergia - áramlása hol akadt el. Egy kínai orvoslásban járatos gyógyítónak pattanásainkkal együtt tehát olyanok vagyunk, mint egy térkép.

 

Arcunk két oldalán és a nyakunkon megjelenő pattanások azt valószínűsítik, hogy a máj és az epehólyagmeridiánunk működése kiegyensúlyozatlan. A zavar ezeken a területeken gyakran emocionális - érzelmi - problémákból ered, vagy hormonális eredetű, ezért fordul elő például a terhesség második szakaszában.

 

A homlokunkon és az arcunk első részén megjelenő pattanások a zsíros ételek és fehérjékben gazdag táplálkozás okozta gyomortúlterheltségre utalnak.

 

A nyakon lévő vaskos pattanások a túlsúlyba jutott jangra emlékeztetnek. Emellett szintén a nyaktájon látható piros pontocskák, ideges foltok a szív izgalmára utalnak.

 

Fontos!

A rendszeres antibiotikumszedés tönkreteszi a bélbaktériumokat, és hosszú távon többet árt, mint segít.

Ügyeljünk az emésztésünkre, ne kávézzunk - mert terheli a májat -, együnk joghurtot, sörélesztőt és használjunk természetes alapanyagú kozmetikumokat.

 

Alternatív kezelési javaslat

 

dr.Nona International Ltd.

A NaturalPatika a dr.Nona International Ltd. független termékközvetítője.

Elérhetőség

NaturalPatika Webshop Kft.
2483 Gárdony, V. utca 2. 
H2483

+36 70 3122992
E-mail: naturalpatika@gmail.com

facebook