JooMix.org

logo

 

Míg korábban csak a nők furcsa viselkedését tudták be a változókornak, addig ma már azt is tudjuk, hogy a férfiak sem menekülnek a klimaxtól.

 

 

 

Az ingerlékenységgel, fáradtsággal járó állapot nem csak női probléma, erre azonban csak néhány évvel ezelőtt derítettek fényt.

 

Ahogyan a nők nemzőképessége megszűnik, úgy a férfiakban is ugyanez a változás zajlik le, csupán nemüknek, s egyéb sajátosságaiknak köszönhetően más tünetek jelentkeznek, más életkorban.A nemzőképesség csökkenése


Korábban úgy tartották, hogy a férfiak akár életük végéig is termékenyek lehetnek, ma már azonban világos, hogy ez egyáltalán nem igaz.

Valószínűleg azért nem foglalkoztak a kérdéssel korábban, mert míg a nőknél látványos jelek utalnak a terméketlenség kialakulására, addig férfiaknál ez nem jellemző. De ahogyan a nők is rendelkeznek férfihormonokkal, úgy a férfiak is rendelkeznek női hormonokkal, csupán ellentétes arányban.

 

A termékenység csökkenésével a férfiak hasonló változásokon esnek keresztül, mint a nők.Nem degradáljuk le a férfiakat!


Sokszor olvashatunk olyan írásokat, melyek általában férfiak tollából születnek, s nemüket genetikai okokkal próbálják úgymond megóvni a félreértettségtől.

Nem egyszer fizikai adottságokra, evolúciós okokra hivatkozva elnézhetőnek állítják be a férfiak félrelépését. Az azonban tény, hogy mióta az ember felemelkedett, két lábra állt, már nem egy állatias ösztönlény, hanem saját tudattal, intelligenciával és érzelmekkel rendelkező emberi lény.

A kapuzárási pánik pedig végképp nem sorolható a genetikai, vagy evolúviós okozatok közé, hiszen a nőket is érinti. Bár a hormonális változásoknak köszönhető, sok esetben lelki okok döntenek róla, hogy csupán egy életszakasz, vagy az egész eddigi élet megrontója.Lelki betegség vagy fizikai probléma?


Sok esetben a klimax váratlan viselkedésbeli zavarokhoz vezethet.

Attól függően, ki hogyan éli az életét, s hogyan éli meg ezt a természetes időszakot, változó reakciókat figyelhetünk meg. Sok esetben lelki problémát okozhat a termékenység csökkenése, és férfiak, nők egyaránt hódítással próbálják visszanyerni elveszett önbizalmukat.

A kapuzárási pánik mindkét nemnél megfigyelhető, s nem egyszer hosszú, boldog házasságok végét okozza.

 

 

A pánik ellen pedig van megoldás, ráadásul nem is egy.A kapuzárási pánik következményi (a félrelépés, mely nem más, csak bizonyítási vágy) könnyen elkerülhető, csupán az szükséges, hogy mindkét fél felismerje és elfogadja, a kor előrehaladtával a test fizikai szinten megváltozik. 

 

A férfiaknál előforduló merevedési zavar (vagy a nőknél a menstruáció elmaradása) még nem tesz kevésbé értékessé egyetlen embert sem.

 

Ha megértjük a változás természetességét, s nem hódításokkal próbáljuk önbizalmunkat növelni, ez az időszak is könnyen átvészelhető.

 

Mit tehetünk ellene?

A hormonális változások elkerülhetetlenek, hiszen a kor előrehaladtának természetes velejárói. Hatását tekintve azonban sokat tehetünk azért, hogy ne rontsa életminőségünket.

A koncentrálóképesség csökkenése, a merevedési zavarok, az alvásproblémák megterhelik a szervezetet, és ingerültséghez vezetnek, azonban nem szükségszerűen hatnak lelkileg is a változókorban lévő férfiakra és nőkre.

 

A változás végkimenetele mindenkinek a saját döntése.

El kell fogadni, hogy ez is egy életkor jellegzetessége, nem egy sorscsapás, hanem a természet  műve.

A problémákat pedig nem titkolni kell, hanem a partnerrel együtt megoldani, a tünetek enyhítésére és megszüntetéséhez pedig segítséget kérhet.

 

 

 

Amennyiben kitölti >kérdőívünket< választ kaphat arra, hogy Önt érintik-e már a változókor tünetei.

 

 

dr.Nona International Ltd.

A NaturalPatika a dr.Nona International Ltd. független termékközvetítője.

Elérhetőség

NaturalPatika Webshop Kft.
2483 Gárdony, V. utca 2. 
H2483

+36 70 3122992
E-mail: naturalpatika@gmail.com

facebook