13. hét |
![]() |
Reggeli: - tojás, valamint friss zöldségekből készült saláta - mennyiségi megszorítások nélkül (zöldségeket lsd. táblázatban), - 1 paradicsom, 2 evőkanál zsírszegény túró, - 100 gramm a zsírszegény joghurt
Ebéd és vacsora: - zöldségleves (Soupseen is adható hozzá) A zöldséglevest lecserélhetjük csak Soupseenből készült levesre is. Friss zöldségekből készült saláta - mennyiségi megszorítás nélkül. Leves helyett lehet párolt zöldségeket is fogyasztani (burgonya és répa kivételével).
Zöldségleves receptje 1 adaghoz szükséges hozzávalók: 100 gr káposzta, 12 gr zöldbab, 50 gr póréhagyma, 10 gr sárgarépa, 10 gr zeller (levelekkel együtt), 10 gr zöldborsó, 10 gr hagyma, 10 gr margarin, vagy zsír, 1/2 evőkanál a Supseen sóból, víz. Pároljuk meg a zöldségeket kevés napraforgó olajon, majd öntsük fel vízzel, adjunk hozzá kevés sót és borsot ízlés szerint. Az elkészült leveshez adhatunk 1 evőkanál Soupseent is.
A káposztaleves receptje 1 adaghoz szükséges hozzávalók: 60 gr káposzta, 10 gr növényi olaj, 5 gr hagyma, 15 gr friss édes paprika, 25 gr paradicsom, 5 gr zöldborsó, 1/2 evőkanál Soupseen só, bors, víz. A borsót, a felaprított káposztát, paradicsomot, hagymát pároljuk pár percen keresztül. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tehetünk bele egy fél evőkanál Soupseent is.
|