• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Szemvidítófű E-mail

  Az Euphrasia név a görög Euphrosyne szóból származik, ami boldogságot jelent.

   

  Az ókori görögök úgy vélték, hogy a növény nem csak a szemre van jó hatással, a növényt használó személy jókedvű és boldog is lesz.

   

   

  A szemvidítófű (Euphrasia rostkoviana Hayne) terápiás szempontból az egyik legértékesebb gyógynövény, ha a szemben túlerőltetés miatt megváltozott érzékelési folyamat zajlik és ennek következményeként kimerültségi állapot lép fel.

   

   

   

   

  A szemvidítófüvet tartalmazó készítmények a kötőhártyán hatva felfrissülést eredményeznek.

   

  Bizonyos szembetegségeknél kiváló gyógyír, így például árpa vagy kötőhártya gyulladás esetén. A fáradt szemek pihentetésére, megnyugtatására külsőleg használhatjuk a borogatást. A szemvidító füvet tartalmazó homeopátiás készítményeket a szem kötőhártya gyulladása és szénanátha esetén javasolják.

   

  A fáradt szemek pihentetésére a szemvidító fű langyos főzetét használjuk borogatásként.


  Teáját annak is ajánlják, aki gyomor- és bélbántalmakban szenved. Közismert fertőtlenítő hatása. Az orvosi szemvidító füvet a népi gyógyászatban köhögés ellen is alkalmazzák.

   

   

  A szemvidítófű antibiotikus és összehúzó hatása feszesíti a sejtfalakat és a szem nyálkahártyáját, ezzel erősítve és javítva a keringést. Gazdag A és C vitaminban, csersav tartalma pedig csökkenti a gyulladás tüneteit.

   

  Képes csökkenteni a fokozott váladék és könnytermelés, valamint a fertőzés kialakulásának esélyeit, melyek az allergia, a megfázás és a felső légúti hurut velejárói.

   

   

  Tisztítja a vért, ezért stimulálja az egészséges májműködést is.

   

   

  Jó hatással van a virágzó növényekkel szembeni túlérzékenység, a szénanátha kezelésében és az allergia által kiváltott tünetek enyhítésében.

   

  Kapcsolódó termék: Lookseen