• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Egészség és tudatosság E-mail

   

  Az egészségünket tudatosan kell megőriznünk.

      

  Napjainkban a legnagyobb kihívást az egészségügyi ellátórendszer számára a helytelen életmód eredményeként kialakuló betegségek kezelése jelenti.

   
  Egy nemrégiben Ausztráliában elvégzett vizsgálat éppen ezt a kérdést vette nagyító alá - tudjuk meg a Tudományos Életmódtanácsok hírleveléből.

   

  A felmérésben közel 1500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt vett részt, akik egy kérdőív kitöltésével írták le véleményüket saját egészségükkel kapcsolatosan.

   

  Az adatok elemzése során megerősítést nyert az a feltételezés, hogy az egészségmagatartást egyaránt befolyásolja a nem és az életkor.


  Eszerint az 51 évnél idősebbek jóval nagyobb arányban vesznek részt egészségügyi szűrővizsgálatokon, mint fiatalabb társaik. A megkérdezettek az egészségre legnagyobb hatást gyakoroló tényezők között az életmódot (92%), az emberi kapcsolatokat (82%) és a környezetet (80%) jelölték meg.

   

  A nők inkább hajlandóak elmenni az évenkénti egészségi ellenőrzésre, szívesebben kérnek tanácsot orvosuktól, és lelkesebben vesznek részt az egészségfejlesztő programokon, előadásokon is.

   

  Számos, az egészségi állapothoz kapcsolódó félelem életkorfüggő, éppen ezért meglepő az a tény, hogy a megkérdezettek jóval nagyobb arányban készítettek az anyagi helyzetükre, mint egészségi állapotuk megőrzésére vonatkozó tervet.

   

  Szintén érdekes jelenség, hogy a nők és az idősebbek (51 év feletti) több, a betegségek megelőzését célzó információt szeretnének, mint a férfiak és a 30 év alatti korosztály.  A fentiek tükrében kijelenthető, hogy egészségtudatosságunk mértéke függ az életkortól, emellett az is meghatározó, hogy melyik nemhez tartozunk.

   

  Optimális egészségi állapotunk megőrzése fontos számunkra, azonban sajnos ez nem sarkall tettekre bennünket.  


  Pedig az egészségünk szinte soha nem áll be automatikusan!

   

  Az egészség ápolásához minden nap apró lépésekre, belső egyensúlyunkat megőrző gyakorlatokra van szükségünk.

   

  A hétköznapok apróságai közé tartozik, hogy helyesen döntsünk mindennapos tevékenységeink, táplálkozásunk, vagy öltözködésünk terén. Erre a belső boldogság-erőre van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk.

   

  Ehhez azonban szilárd motiváció kell, mert ha ez hiányzik, nem gyűjthetünk elég erőt! Ha jól vagyunk, nem is olyan nehéz teljesíteni egy ránk szabott egészség programot!

   

  Mindezek figyelembevételével, az életkori és az egyes nemekhez kötődő sajátosságok az egészségügyi ellátás és a betegségmegelőzés jövőjének fontos része lehet.

   

  Megnyugtató eredményekhez csak az egészséghez kapcsolódó hiedelmek feltárásán, és megértésén keresztül vezethet az út.